DRY AGED MEAT

AKE-Ideal Nederland ontwikkelt speciale rijpkast

'Dry Aged meat' vertaal je met ‘drooggerijpt vlees’. 'Dry agen' of 'droogrijpen' gebeurt in een rijpingskamer of rijpkast. Het vlees wordt 2 tot 4 weken (langer mag ook) onder juiste condities in een gekoelde ruimte bewaard. Gerijpt vlees heeft veel meer smaak en het is extra mals. Vandaar dat het populair is bij liefhebbers.

AKE-Ideal Nederland heeft in samenwerking met onze koude-technische specialisten een hoogwaardige vleesrijpkast ontwikkeld, waarin we speciaal geselecteerd vlees kunnen laten rijpen.

In deze klimaatkast laten we de beste steaks, rosbief en côte de boeufs minimaal 28 dagen rijpen. Voortdurend wordt de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur streng gecontroleerd. De natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af, wat het vlees extra mals en smaakvol maakt. Na het rijpen ziet het vlees er aan de buitenkant zwart uit en voelt hard en droog aan... echter onder deze harde laag zit mals en smakelijk vlees, een ware delicatesse!

Download de 'dry aged meat' folder